Sonja Ramsøe

Sonja Ramsøe

Om bloggen

Velkommen til min blog. Her læser du om det, som altid har interesseret mig - nemlig mennesker.
Her kan du læse mere og fx modtage 10 gratis råd www.ramsoe.dk


Så er jeg tilbage

Tanker fra en håndanalytikerPosted by Sonja Ramsøe Fri, April 12, 2019 12:23:58

Og jeg glæder mig SÅ meget til at dele med jer, hvad der er sket i mit liv, siden jeg "lukkede" ned for snart 1 år siden.
De fleste af os kender det, at blive udfordret på helbredet - det blev jeg også, så i maj 2018 måtte jeg sygemelde mig fra mit job som sekretær. Det har været en lang og sej vej med at udforske hvad der skete i min krop og selvfølgelig også min psyke og det viser sig, at jeg meget dårligt tåler WIFI og mobilstråler. I lille dosis gør det ...ikke så meget, men på en arbejdsplads med storrum, WIFI overalt, trådløse PC-ere og mobiltelefoner, "væltede" jeg og min familie og jeg måtte tage min hverdag op til revision.
Heldigvis har både min arbejdsgiver og min familie støttet mig 100%, så i september 2018 flyttede vi på landet - ud hvor naturen vækker mig hver dag med fuglefløjt og anderap og hvor jeg kun skal gå i ½ time gennem skoven for at skue ud over Esrum Sø - helt fantastisk. Her har min mand støttet mig i at få skabt nogle fysiske rammer, som gør at jeg igen er "normal" - dvs. jeg har DET GODT og har siden november 2018 delvist genoptaget mit job, som jeg elsker og dermed kan jeg igen også genåbne www.ramsoe.dk og tage kunder ind.
Det har været en helt vild fantastisk rejse - både med op- og nedture - men sådan er livet nu en gang og jeg er blevet så meget bevidst om hvem jeg er, hvorfor jeg lever og hvad jeg VIL - glæder mig til at dele det med jer.

Her foto af udsigten fra mit køkken - taget her til morgen

  • Comments(0)//blog.ramsoe.dk/#post33

Når livet bliver lidt hårdt

At finde sig selvPosted by Sonja Ramsøe Mon, August 07, 2017 10:17:35
Jeg har været sygemeldt i nogle måneder, men er påbegyndt at arbejde igen. Jeg har lidt af svimmelhed og lægerne ved ikke hvad der forårsager det. Derfor må jeg selv søge viden, så jeg kan selvheale og kom i tanker om, at min underviser Carolina havde anbefalet at besøge en biopat i indre by. Hun hjalp mig med at bringe balance i kroppen via homøopatisk medicin, men desværre forsvandt svimmelheden ikke.

Siden har jeg prøvet flere ting. Jeg har gået hos en meget dygtig osteopat, som har hjulpet mig med at få rettet op på ubalancerne i min ryg og nakke. Da hun ikke længere kunne hjælpe, henviste hun mig til en kinesiolog, som via måling gav mig 3 forskellige homøopatiske dråber, som jeg tog intensivt i 1 måned. De har rettet endnu mere op og han kan ikke længere finde ubalancer, men svimmelheden er stadig ikke væk.

Jeg har snakket med flere, som har lidt at uforklarlig svimmelhed og det er virkelig svært at finde årsagen til det. Det kan være fordi jeg er i overgangsalderen, eller måske er det min mangeårige migræne, som spiller mig et puds.

Heldigvis er jeg positiv af natur og bliver ved med at besøge læger/neurologer indtil der kommer en forklaring.

Det er hårdt at kikke ind i sig selv, når man som jeg har været så langt nede i energi - men også lærerigt, fordi der åbner sig nye døre indeni, hvor der kommer indre visdom frem.


  • Comments(0)//blog.ramsoe.dk/#post32

Hvad er det med de linjer?

Tanker fra en håndanalytikerPosted by Sonja Ramsøe Sun, May 07, 2017 20:51:11

Vores hverdag og liv kan være ret svær at gennemskue og overskue. Det går så hurtigt med information via medier og mennesker imellem og samtidig med at du skal forholde dig til andre, arbejde, hjemmet, børn, samlever osv., skal du også kunne nå og mærke dig selv og trives du egentlig og er du tilfreds? Men hvordan kan du overskue om du trives midt i travlheden?

Bryd det ned i stykker.

Det er det jeg gør som håndanalytiker - ved at zoome ind på bittesmå linjer og formationer i hænderne med en loop, afdækker jeg skjulte budskaber og hjemmeligheder, som kan være til stor, stort gavn for min kunde.

Sammen griner, græder, jubler og grubler vi over det jeg finder, når jeg analyserer hænderne og sammen lægger vi en plan for, hvordan kunden kan komme henimod det liv, som han/hun ønsker allermest.

Det lyder banalt og ja - det er det, for hvis vi bare kan give os selv lov til at dykke ned og nørde - give os selv lov til at være til stede med os selv, give plads til egne dybe og følelsesmæssige behov, kan vi skabe et unikt rum for større selvreflektion og dermed bedre kunne give udtryk i tale og adfærd overfor omverden, hvad vi EGENTLIG ønsker og VIL med os selv og dermed andre.

Det kan være enormt befriende og håndanalysen er et stærkt redskab hertil, fordi der er forløb, hvor vi sammen kan komme igennem de svære problematikker og finde løsninger, som VIRKER.

Sammen med min uddannelse som psykoterapeut, som også tager det at mærke det i kroppen med, har mine kunder fået nye oplevelser, både mht. tankerne, men virkelig også til følelserne i kroppen.


  • Comments(0)//blog.ramsoe.dk/#post31

Mit 3. øje

At finde sig selvPosted by Sonja Ramsøe Fri, January 20, 2017 10:32:42

I går var jeg afsted på et kursus, som består af 3 mødegange á 3 timer. Det går på at lære teknikken til at forløse psoasmusklen. Jeg var faldet over en video med Anjasafiira fra Makeyouwise på facebook og hendes udstråling gjorde, at jeg bare måtte tilmelde mig det kursus. Og sikken opdagelse.

Jeg har tidligere via en massør arbejdet med forløsning af musklen ved tryk rent fysisk, men Anjasafiira bruger en følelsesmæssige forløsning via Thetrahealing, som minder utrolig meget om den teknik jeg lærte under min uddannelse som psykoterapeut.

Og det giver bare FULD mening for mig på nuværende tidspunkt i mit liv. Jeg har skiftevis arbejdet med både psykiske og fysiske blokeringer og har haft traumer, som jeg har arbejdet meget dybt med, men uden at opnå den fysiske forløsning og den fik Anjasafiira i den grad taget fat i i går.

Jeg er heldigvis PARAT til at gå det skridt - for det kan først gås, når man er parat. Mit første alvorlige traume oplevede jeg som 10-årig, det næste nær-på-døden-traume pådrog jeg mig som 25 årig og jeg har arbejdet med forløsning af dem begge i kroppen siden jeg var 34 år og ikke længere kunne komme uden om det pga. en depression.

Dvs. min rejse har stået på i 18 år, så når folk tror at de bare kan gå hos en behandler et par gange og så er der styr på det, kan de godt tro om. Der kan være af snirklede stier og indimellem større veje, der skal betrædes, førend man kommer ud på motorvejen. DU skal være parat til at klare det og have et bagland, som kan bakke dig op og støtte dig i det.

Hvis der havde været taget hånd om mine traumer umiddelbart i forlængelse af at de skete, kunne forløsningen af dem havde taget meget kortere tid, men jeg og min sjæl i tidligere kroppe og fysiske forfædre var ikke parate før nu, hvor jeg har fået renset ud i det sidste.

Og det gik ikke stille for sig. I ca. 1 time lå jeg på briksen og blev healet, renset og støttet af Anjasafiira og en medkursist og efter flere meget stærke gennemstrømninger af energi og skiftevis kulde og varme i kroppen, mærkede jeg især forløsning i mit 3. øje (at turde se sandheden) og i blæren (undertrykt vrede).

Jeg gør naturligvis det her for min skyld, men især for min mands, børns og barnebarns skyld - for når vi selv forløser os selv, giver det helt automatisk forløsning hos dem, som vi er tæt på og i familie med. Det forgrener sig psykisk og fysisk i vores slægter bagud og forud.

Glæder mig til at bruge denne forløsning på mine klienter, hvor jeg bruger Chris Griscoms teknikker, som minder meget om Thetrahealingen.

Psoasmusklen er din følelsesmæssige skraldespand, dvs. at alle erfaringer, følelser og energier, du gennemgår i livet sætter sig på din psoasmuskel, lag på lag.

  • Comments(0)//blog.ramsoe.dk/#post30

Når verden bliver lidt større

At finde sig selvPosted by Sonja Ramsøe Sat, January 07, 2017 21:30:29
Kender du det.....du har længe følt, at du havde noget på hjerte, noget som kunne gøre en forskel for andre. At du faktisk indeholder noget helt specielt, som gør dig til lige præcis den som DU ER. Men det er svært at sætte ord på det, give udtryk for det og at finde det korrekte udtryk er svært? Det kommer drypvis, i en forvirret strøm af fornemmelser, glimt, i dine drømme, bevægelser og virker kringlet og uklart.

Hvad er det der sker...tænker du. Jeg kender selv den fornemmelse - det er kreativitet. Synonymerne for kreativitet er: Opfindsomhed, Originalitet, Opfindsomhed, Talent, Kunst, Begavelse, Klogskab, Produktivitet, Frugtbarhed, Fertilitet og med så kraftfulde ord, kan jeg godt forstå, at det er så svært at fange ind. Vi er nemlig inde og have fat i det vi inden for håndanalysen kalder: Livsformål.

I mange år levede jeg i overfladen af mit livsformål. Jeg er ofte blevet brugt som rådgiver, den man spurgte til råds, fordi jeg - på trods af min unge alder - havde en udstråling af afklaring og modenhed omkring mig. Jeg forstod det ikke selv, vidste bare, at jeg gerne ville hjælpe mine medmennesker, fordi jeg kan se noget smukt og rent i ALLE mennesker. Hvorfor det - jo fordi jeg fra meget ung har lært at kunne mærke og rumme alle typer følelser og dermed connecte med mine medmennesker i meget svære situationer uden at dømme dem. Min erfaring med at føle stor glæde, kærlighed, men også smerte og afsavn har givet mig et aftryk i sjælen, som andre mærker helt intuitivt og derfor åbner de sig og beder om råd. Det var ofte været dem, som var lidt "skæve", måske fordi de skulle have healet nogle følelsesmæssige oplevelser fra barndommen eller fordi de var af balance og det vil ofte kunne ses som gavemærker i hænderne, fordi de ikke bruger sig selv fuldt ud. Jeg læser om dem på Facebook og ser, hvordan de, når de har det skrevne ord i deres magt og afklarethed, fanger og gør indtryk på andre og spreder lys.

Nogle af mine kunder har måske haft et lidt nemt liv, men lige pludselig kommer der noget ind fra højre, som skubber dem ud af kurs og så føles afmagten og chokket over, at de pludselig ikke længere kan kontrollere deres job, familie, handlinger og tanker. Det er her, hvor jeg ibrugtager mit indre kompas - hvor jeg tuner ind på, hvor de er lige nu, hvad de synes er svært og vender det med dem og sammen finder vi struktur i virvaret og lægger en plan for at finde frem til, hvordan de kan finde ro og afklaring og lægge gode planer.

Men det sker ikke hurtigt - vores sind gider ikke at gøre sådan noget på kommando - vi er nødt til at være tålmodige og vise storsind og selvkærlighed over for os selv. Og det er ofte her vi kommer til kort. Det er nemlig ofte mere nemmere at vise de ting overfor vores omgivelser - men OS SELV - det kan virkelig være svært. Ingen af os er nogen øde ø og vi kan ikke leve uden at få input, modspil, kritisk, ros og kærlighed fra vores medmennesker.

Står du lige nu og har brug for een, som tålmodigt, kærligt, men også bestemt kan stå ved din side i det som du står i og ikke kan få styr på? Så surf på min nye homepage og se om ikke du skulle føle kemien er der.  • Comments(0)//blog.ramsoe.dk/#post28

Julehygge eller?

Hvordan vi behandler os selvPosted by Sonja Ramsøe Wed, December 21, 2016 15:25:10

Jeg har mange gange snakket med mine kunder om blodets bånd. Hvornår og hvor meget skal vi finde os i mht. familie.

Det ligger nemlig så dybt i os, at vi føler at vi SKAL finde os i familien med al den dysfunktion, som kan findes i samkvemmet. Disse dysfunktioner kommer især op ved højtider, da det er her det forventes, at vi hygger os, nyder hinandens selskab, snakker sammen over maden og danser om juletræet og synge om alt kærlighed og fred. Og for ikke at nævne gaverne, som vi skal åbne for og måske bliver megaskuffet eller kede af, men skal vise at vi faktisk er "glade". Det kan altså bare være MEGA-svært og det kræver virkelig mange psykiske kræfter for os, at skulle holde facaden.

Dysfunktionen stammer ofte helt fra barnsben og så længe vi ikke har andre end den tætte familie at fejre julen med, føler vi ofte at vi SKAL. Vi føler vi er nødt til at fejre jul med den far eller mor, som vi måske ikke kan holde ud, eller den søster/bror som altid skal tiltrække al opmærksomhed fra det gode ved julen med deres personlighed og vi føler, at vi bliver tilsidesat og ikke set.

Du har måske prøvet og italesætte det uden at blive hørt, eller måske kommer du i mindretal, fordi de andre er tilfredse med tingenes tilstand, så hvad gør du?

Indtil du har skabt din egen familie og dermed kan vinke farvel til tvangsjulen og skabe din egen jul, kan du fx melde dig som frivillig. Der er mange organisationer, som søger frivillig hjælp i julen og hvis du i god tid melder ud, at du vil bruge julen på at hjælpe andre, som har mindre at gøre med, er det svært for familien at blive negative. Og hvis de gør, så bær over med dem - måske får de øjnene op for din plads i familien, når nu du pludselig ikke er der.

Jeg har selv prøvet at føle mig anderledes som barn i min familie. Det var ikke specielt ved juletid, men jeg var meget modtagelig for stemninger og havde virkelig brug for at lære at tale om dem, men det var ikke noget vi gjorde i vores familie. Det gjorde at jeg i mange år baksede med at lære at italesætte mine følelser på en god og behagelig måde, i stedet for blot at handle mig ud af de situationer, som var ømfindige. Det som fik mig til endelig at tage det alvorligt var, da jeg fik en mild depression, da jeg ikke længere kunne gøre som jeg plejede.

Sådan er det ofte, når vi skal flytte os: enten flytter vi os pga. for meget smerte ved at være dér hvor vi er - eller også kan vi se så stor en fordel ved at flytte, så vi gør det. Jeg hjælper mine kunder med at flytte sig, når de er parate til det - er du parat?  • Comments(0)//blog.ramsoe.dk/#post27

Og det er ikke en gang løgn

Tanker fra en håndanalytikerPosted by Sonja Ramsøe Thu, December 01, 2016 10:33:07

Det kilder i min mave og sortner for mine øjne.....okay det er måske lidt overdrevet - men jeg er bare SÅ spændt på, hvordan I vil tage imod mit kærlighedsbarn.

Det er nemlig det kursus, som jeg har kælet for og brugt så meget tid på at få på benene. Lige nu er der ikke mange tilmeldte kursister, men jeg sender masser af god energi og kærlighed ud i verden omkring mig og håber på at det kommer tilbage til mig.

For det er altså helt vildt, hvad en håndanalyse kan klarlægge af sandheder og skjult viden, som kan komme dig så meget til gode i både privat- og arbejdsliv. Der vil IKKE komme chokerende viden, som fx at du ikke lever længe eller sygdom osv. (som fx håndlæsning kan give) - men i stedet solid, brugbar og kærlig/ærlig viden om DIG og det som du kan bibringe i denne verden. Du får også altid råd med, som du kan tage og bruge fra dag 1 og alt optages naturligvis til dig.

Jeg elsker god kaffe lavet på gode bønner og virkningen af den holder måske 1-2 timer - en håndanalyse kan vare i flere dage, uger og ja endda måneder og år. Nogle bliver så bidt af det lige som mig, så de er nødt til at have mere, for linjerne ændrer sig hele tiden og alt efter om du arbejder MED dit sande væsen eller IMOD og dermed blokerer for det, som ligger essentielt i dit væsen - vil du se nye sider af dig selv, som hidtil har været ubrugt, men som er følt som en form for utilfredshed/tomhed i dit liv.

Jeg var allerede hjemme hos mig selv, da jeg startede på uddannelsen som håndanalytiker. Men håndanalysen har blotlagt en ny vinkel af mig, et nyt potentiale og det har gjort at jeg TØR træde frem og vise mig og stå ved den jeg er. Både med det gode og mindre gode. Turde træde ud fra skyggen og følge min drøm om at blive mentor og støtte for andre, så deres liv kan blomstre ved deling med ligesindede - lige som mit har gjort.

For kun på den måde, kan jeg connecte med fremtiden, turde drømme og lægge dårlige erfaringer og mønstre bag mig. For dem har vi alle oplevet eller kommer til.

Tør du også?  • Comments(0)//blog.ramsoe.dk/#post26

At rejse er at leve

ReflektionerPosted by Sonja Ramsøe Mon, November 14, 2016 15:15:39
Disse berømte ord kommer fra H.C. Andersen og min rejse til Paris for nylig fik mig til at reflektere over flere ting og som kommer til udtryk på denne måde:

Kære Paris - du overvældede mig med din skønhed - først med Eiffeltårnet, som stod så flot og pralede og som jeg fik lov til at bestige og blive slået af den smukke udsigt. Du viste mig de mennesker som bor i dig - de har meget travlt og er meget ærekære og korrekte. Jeg fik lov til at vandre i Notre Dame og se de helt fantastiske vinduer, som i den grad fik mig til at føle mig lille og turen igennem Pantheon fyldte mig med dybe følelser for det Paris som for mange år siden kæmpede mod ulighederne og gennemførte revolutionen.

Men du viste mig også skyggesiden - for rundt omkring sad der familier på madrasser og tiggede om lidt penge og næsten alle steder kunne man se efterladte tasker og puder, som sikkert var forladt hurtigt pga. politi. Og jeg så gravstederne efter Edith Piaf, som i den grad kunne synge om smerten ved at være fattig og bo i Paris og Jim Morrisson som døde kun 27 år gammel. Begge ligger begravet på Pére Lachaise og der den største kirkegård jeg har besøgt nogensinde.

De ting som også gjorde stort indtryk på mig var den unge mand, som sang sin sjæl ud i toget på vej mod CDG Lufthavn, så han fik de sidste euro og så var der hoteldamen, som slet ikke kunne smile, selvom vi storsmilende bestilte morgenmad på hotellet. Gud vide hvad hendes historie er - hun kunne slet ikke engelsk, da vi måtte skrive vores rumnr. på en seddel til hende.

Og så var der de 4 døve, som sad og "snakkede" på en kinesisk restaurant - ikke et ord, men til gengæld en masse smaskelyde, når de højlydt fortalte om alle deres oplevelser - det var svært ikke at smile.

Tak Paris, fordi jeg måtte gå af dine gader i 3 dage og vågne op til et Paris som sover længe og går sent i seng.

www.ramsoe.dk
  • Comments(0)//blog.ramsoe.dk/#post25
Next »